Åpningstider

Viktig informasjon i forbindelse med koronaviruset 
Arkivverket følger de nasjonale retningslinjene for å hindre spredning av koronasmitte, og det vil derfor være ulike smittevernstiltak og begrenset antall plasser på alle lesesalene. Detaljerte åpningstider og informasjon om smittevernstiltak for hvert enkelt sted finner du ved å gå inn på siden for den enkelte lokasjon under. Vi minner også om at Arkivverket viderefører tilbudet om skanning på forespørsel, les mer om dette tilbudet her.

Sommeren 2021
Arkivverkets lesesaler har gjennom flere år hatt lite besøk i sommermånedene. Kombinert med behov for å få avviklet ferien, stenger vi lesesalene ukene 28, 29, 30 og 31. Se hjemmesiden for den enkelte lesesal mht. tilpasninger utover disse fire ukene. Har du spørsmål? Spør via e-post under den enkelte lesesals hjemmeside.

Om Arkivverket
Arkivverket består av Riksarkivet og åtte statsarkiv rundt omkring i landet, i tillegg til Samisk arkiv og Norsk helsearkiv. Bortsett fra Norsk helsearkiv har alle steder en lesesal som er åpen for alle. Her kan du selv undersøke arkivkilder og få veiledning om hvordan du kan bruke arkivene. På vår nettside digitalarkivet.no finnes det arkivmateriale digitalt tilgjengelig, og der blir det kontinuerlig lagt ut nye arkivkilder.
 

Under finner du nærmere informasjon om hver enkelt lesesal og åpningstider. I Arkivverket er vi opptatt av stadig å forbedre våre tjenester, og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring – blant annet for å prøve ut nye måter å gjøre arkivmateriale tilgjengelig på for våre brukere. Som et ledd i dette vil åpningstidene på våre lesesaler kunne endres, og det er derfor viktig at du undersøker dette for den konkrete lesesalen du ønsker å besøke. Endringer kan skje på kort varsel, sjekk hjemmesiden samme dag du skal på en lesesal.