Statsarkivet i Bergen2

Statsarkivet i Bergen

Velkommen til Statsarkivet i Bergen. Arkivet dekker Hordaland og Sogn og Fjordane. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Besøksadresse

Årstadveien 22, 5009 Bergen

Åpningstider

12. september - 14. mai

Mandag – fredag kl. 09.00-15.00

Kveldsåpent hver tirsdag til kl. 20.00

15. mai - 11. september

Mandag – fredag kl. 09.00-15.00

Telefon

Telefonnummer til Arkivverket: 480 55 666.

Sentralbordet er åpent i tidsrommet kl. 09.00-15.00 hver dag.

Veiledning på telefon

Veiledningstelefonen til Riksarkivet og statsarkivene er åpen mandag–fredag 12.00–14.30. Telefonnummer: 480 55 666. 

Over telefon kan du få råd og hjelp med enkle spørsmål. Du kan få enkel veiledning i bruk av Arkivportalen og Digitalarkivet, men vi kan vi ikke hjelpe deg med å lete frem enkeltopplysninger. Vi kan heller ikke gjøre oppslag i annet arkivmateriale over telefon, og ber deg i så fall kontakte oss på e-post. 

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Bergen har en lesesal med plass til 20 besøkende.

Arkivmateriale til gjennomsyn på lesesalen kan forhåndsbestilles eller bestilles på stedet. Om du bestiller på stedet vil det normalt ta 5-10 minutter å finne fram materialet. Lesesalsvakten kan bistå med veiledning. Arkivmateriale som skal benyttes etter kl. 15 må bestilles på forhånd.

Lesesalen tilbyr også bibliotektjenester, trådløst nett og PC til bruk i arbeidet. Et kamerastativ er tilgjengelig for avfotografering av arkivmateriale for de som tar med seg eget kamera.

Bibliotek

Statsarkivet i Bergen har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Bergen og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån). Bøkene kan kun brukes på vår lesesal.

Samtalerom

Noen ganger trenger man å få veiledning privat, eksempelvis med sensitiv eller taushetsbelagt personinformasjon. Vi har derfor et eget samtalerom på lesesalen. Alle ansatte har taushetsplikt.

Spiserom

I forbindelse med lesesalen har vi et spiserom (i etasjen over lesesalen). Her kan du ta te, kaffe og kaldt vann. Vi har ikke kantine med salg av mat, men i Odontologibygget rett over veien for Statsarkivet i Bergen har man kantine. Det er kun 3-4 minutters gange til denne kantinen.

Last ned

  • Lesesalsreglement for Statsarkivet i Bergen
    39.6 KB