ENG
Statsarkivet i Bergen2

Statsarkivet i Bergen

Velkommen til Statsarkivet i Bergen. Arkivet dekker de tidligere fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane (fra 1.1.2020 Vestland fylke). Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Åpningstider

Tirsdag: 10:00 - 18:00
Onsdag - fredag: 10:00 - 14:00

På grunn av smittesituasjonen i Bergen ber vi  publikum som har behov for å bruke lesesalen i perioden 05.01 - 31.01 2021 om å kontakte oss på lesesal.bergen@arkivverket.no i forkant av besøket. 

Vær oppmerksom på følgende tiltak:

  • Alle gjester må bruke antibac ved ankomst.
  • Alle gjester må registrere seg med navn og telefonnummer i resepsjonen.
  • Felles utstyr som PC og skannere kan ikke benyttes, men ta gjerne med eget kamera.
  • Er du syk må du holde hjemme.
  • Munnbind er påbudt for alle som oppholder seg i publikumsområdet.

Besøksadresse

Årstadveien 22, 5009 Bergen

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Bergen har en lesesal med plass til 8 besøkende.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen, ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen i Bergen. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Om du bestiller på stedet vil det normalt ta 5-10 minutter å finne fram materialet. Lesesalsvakten kan bistå med veiledning. Arkivmateriale som skal benyttes etter kl. 15 må bestilles på forhånd.

Lesesalen tilbyr også bibliotektjenester og trådløst nett til bruk i arbeidet. På grunn av smittevernet vil husets skannere og PCer ikke være tilgjengelige for publikum høsten 2020. Ta gjerne med eget utstyr. 

Bibliotek

Statsarkivet i Bergen har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Bergen og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån). Bøkene kan kun brukes på vår lesesal.

Samtalerom

Noen ganger trenger man å få veiledning privat, eksempelvis med sensitiv eller taushetsbelagt personinformasjon. Vi har derfor et eget samtalerom på lesesalen. Alle ansatte har taushetsplikt.

Spiserom

I forbindelse med lesesalen har vi et spiserom (i etasjen over lesesalen). Vi har ikke kantine med salg av mat, men i Odontologibygget rett over veien for Statsarkivet i Bergen har man kantine. Det er kun 3-4 minutters gange til denne kantinen.