ENG
Statsarkivet i Bergen2

Statsarkivet i Bergen

Velkommen til Statsarkivet i Bergen. Arkivet dekker de tidligere fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane (fra 1.1.2020 Vestland fylke). Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Sommeren 2021:

Arkivverkets lesesaler holder stengt uke 28, 29, 30 og 31 (12.07 tom. 08.08)

 

Åpningstider fra uke 32 (tirsdag 10.08):

Tirsdag - fredag: 10.00 - 14.00

Vær oppmerksom på følgende tiltak:

  • Munnbind er påbudt for alle som oppholder seg i publikumsområdet
  • Alle gjester må bruke antibac ved ankomst.
  • Alle gjester må registrere seg med navn og telefonnummer i resepsjonen.
  • Felles utstyr som PC og skannere kan ikke benyttes, men ta med eget kamera eller mobiltelefon til avfotografering.
  • Er du syk må du holde hjemme.
  • Hvis du har testet deg for korona må du vente til du har fått negativt prøvesvar før du oppsøker lesesalen

Pga. smittevernsregler med 2 meters avstand har vi justert antall plasser på lesesalen. Vi har nå 8 plasser tilgjengelig for gjester. Merk at det derfor er mulig at lesesalen blir full – og du blir henvist til å komme igjen senere. Det er dessverre ikke mulig å bestille plass på forhånd. 

Besøksadresse:

Årstadveien 22, 5009 Bergen

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Bergen har en lesesal med plass til 8 besøkende.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen, ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen i Bergen. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Om du bestiller på stedet vil det normalt ta 5-10 minutter å finne fram materialet. Lesesalsvakten kan bistå med veiledning. Arkivmateriale som skal benyttes etter kl. 15 må bestilles på forhånd.

Lesesalen tilbyr også bibliotektjenester og trådløst nett til bruk i arbeidet. På grunn av smittevernet vil husets skannere og PCer ikke være tilgjengelige for publikum høsten 2020. Ta gjerne med eget utstyr. 

Bibliotek

Statsarkivet i Bergen har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Bergen og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån). Bøkene kan kun brukes på vår lesesal.

Samtalerom

Noen ganger trenger man å få veiledning privat, eksempelvis med sensitiv eller taushetsbelagt personinformasjon. Vi har derfor et eget samtalerom på lesesalen. Alle ansatte har taushetsplikt.

Spiserom

I forbindelse med lesesalen har vi et spiserom (i etasjen over lesesalen). Vi har ikke kantine med salg av mat, men i Odontologibygget rett over veien for Statsarkivet i Bergen har man kantine. Det er kun 3-4 minutters gange til denne kantinen.