ENG
Statsarkivet i Bergen2

Statsarkivet i Bergen

Velkommen til Statsarkivet i Bergen. Arkivet dekker Hordaland og Sogn og Fjordane. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Besøksadresse

Årstadveien 22, 5009 Bergen

Åpningstider

11. september - 14. mai:

Mandag – fredag kl. 09.00-15.00

Kveldsåpent hver tirsdag til kl. 19.00

MERK: Lesesalen er stengt 24.12 - 31.12

11. desember er det slektsverksted på lesesalen kl. 12-19. For gjester som ikke skal delta på slektsverkstedet gjør vi oppmerksom på at dette kan medføre noe mer støy enn normalt. 

15. mai - 10. september:

Mandag – fredag kl. 09.00-15.00

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Bergen har en lesesal med plass til 10 besøkende.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen.no, ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen i Bergen. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Om du bestiller på stedet vil det normalt ta 5-10 minutter å finne fram materialet. Lesesalsvakten kan bistå med veiledning. Arkivmateriale som skal benyttes etter kl. 15 må bestilles på forhånd.

Lesesalen tilbyr også bibliotektjenester, trådløst nett og PC til bruk i arbeidet. Et kamerastativ er tilgjengelig for avfotografering av arkivmateriale for de som tar med seg eget kamera.

Bibliotek

Statsarkivet i Bergen har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Bergen og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån). Bøkene kan kun brukes på vår lesesal.

Samtalerom

Noen ganger trenger man å få veiledning privat, eksempelvis med sensitiv eller taushetsbelagt personinformasjon. Vi har derfor et eget samtalerom på lesesalen. Alle ansatte har taushetsplikt.

Spiserom

I forbindelse med lesesalen har vi et spiserom (i etasjen over lesesalen). Her kan du ta te, kaffe og kaldt vann. Vi har ikke kantine med salg av mat, men i Odontologibygget rett over veien for Statsarkivet i Bergen har man kantine. Det er kun 3-4 minutters gange til denne kantinen.

Last ned

  • Lesesalsreglement Arkivverket mai 2018
    243.2 KB