ENG
Statsarkivet i Bergen2

Statsarkivet i Bergen

Velkommen til Statsarkivet i Bergen. Arkivet dekker Hordaland og Sogn og Fjordane. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

 

Besøksadresse

Årstadveien 22, 5009 Bergen

Åpningstider

Arkivverkets lesesaler er stengt inntil videre på grunn av koronasituasjonen. Les mer her.

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Bergen har en lesesal med plass til 10 besøkende.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen.no, ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen i Bergen. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Om du bestiller på stedet vil det normalt ta 5-10 minutter å finne fram materialet. Lesesalsvakten kan bistå med veiledning. Arkivmateriale som skal benyttes etter kl. 15 må bestilles på forhånd.

Lesesalen tilbyr også bibliotektjenester, trådløst nett og PC til bruk i arbeidet. En enkel bokskanner er tilgjengelig for publikum (ta med egen USB minnepinne om du skal bruke denne) og vi har kamerastativ for avfotografering av arkivmateriale for de som har med seg eget kamera.

Bibliotek

Statsarkivet i Bergen har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Bergen og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån). Bøkene kan kun brukes på vår lesesal.

Samtalerom

Noen ganger trenger man å få veiledning privat, eksempelvis med sensitiv eller taushetsbelagt personinformasjon. Vi har derfor et eget samtalerom på lesesalen. Alle ansatte har taushetsplikt.

Spiserom

I forbindelse med lesesalen har vi et spiserom (i etasjen over lesesalen). Her kan du ta te, kaffe og kaldt vann. Vi har ikke kantine med salg av mat, men i Odontologibygget rett over veien for Statsarkivet i Bergen har man kantine. Det er kun 3-4 minutters gange til denne kantinen.

Last ned

  • Lesesalsreglement Arkivverket mars 2019