ENG
Statsarkivet i Bergen2

Statsarkivet i Bergen

Velkommen til Statsarkivet i Bergen. Arkivet dekker de tidligere fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane (fra 1.1.2020 Vestland fylke). Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Åpningstider:

Mandag 09.00 - 15.00
Tirsdag  09.00 - 18.00
Onsdag 09.00 - 15.00
Torsdag 09.00 - 15.00
Fredag stengt

Langdag på lesesalen hver tirsdag 09.00 - 18.00

Vi minner også om at Arkivverket har et tilbud om skanning på forespørsel for profesjonelle brukere, les mer om dette tilbudet her.

Desember og jula 2021:

Lesesalene er stengt i uke 51 og 52 (fra og med fredag 17.12 og ut året)

Vær oppmerksom på følgende:

  • Alle gjester må registrere seg med navn og telefonnummer i resepsjonen.
  • Ha god håndhygiene.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Hvis du har testet deg for korona må du vente til du har fått negativt prøvesvar før du oppsøker lesesalen.

Besøksadresse:

Årstadveien 22, 5009 Bergen

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.
 
 

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Bergen har en lesesal med plass til 8 besøkende.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen, ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen i Bergen. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Om du bestiller på stedet vil det normalt ta 5-10 minutter å finne fram materialet. Lesesalsvakten kan bistå med veiledning. Arkivmateriale som skal benyttes etter kl. 15 må bestilles på forhånd.

Lesesalen tilbyr også bibliotektjenester og trådløst nett til bruk i arbeidet. Ta gjerne med eget kamera eller mobiltelefon til avfotografering.

Bibliotek

Statsarkivet i Bergen har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Bergen og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån). Bøkene kan kun brukes på vår lesesal.

Samtalerom

Noen ganger trenger man å få veiledning privat, eksempelvis med sensitiv eller taushetsbelagt personinformasjon. Vi har derfor et eget samtalerom på lesesalen. Alle ansatte har taushetsplikt.

Spiserom

I forbindelse med lesesalen har vi et spiserom (i etasjen over lesesalen). Vi har ikke kantine med salg av mat, men i Odontologibygget rett over veien for Statsarkivet i Bergen har man kantine. Det er kun 3-4 minutters gange til denne kantinen.