ENG
KONTOR_PA-403_47_3R

Kontakt oss

Slik kommer du i kontakt med Arkivverket.

Viktig informasjon i forbindelse med koronaviruset 

For å forebygge spredning av koronavirus har Arkivverket besluttet å stenge alle sine lokaler fra og med 13. mars og foreløpig til og med 14. april. Dette gjelder alle lesesaler og publikumsarealer. Alle arrangementer i nærmeste framtid er avlyst. Vi følger situasjonen tett og vil informere publikum fortløpende. 

Henvendelser fra publikum om innsyn i arkiver som er avlevert til Arkivverket kan ikke behandles, da våre ansatte ikke har fysisk tilgang til arkivene. Vi henstiller derfor til publikum om ikke å be om opplysninger fra arkivene med mindre saken er av kritisk viktig art (som helse og økonomiske verdier). 

Som en følge av dette er enkelte bestillingsskjemaer midlertidig fjernet fra nettsidene. Skjemaer for bestilling av kritisk viktig informasjon er fortsatt tilgjengelige, men det på påregnes ekstra behandlingstid også på disse sakene. 

Vi beklager ulempene dette medfører og ønsker samtidig å takke for forståelse i en krevende situasjon. 

Spør Arkivverket

forum.arkivverket.no kan du få veiledning om hvordan du kan finne fram til materiale i arkivene vi forvalter. Du kan også få hjelp til å bruke Digitalarkivet. Spørsmål og svar kan leses av alle.

Skriftlige henvendelser

Trenger du hjelp til å finne opplysninger i arkivmateriale som er bevart i Arkivverket, gå til Våre tjenester og velg ønsket tjeneste der. 

Kontaktinformasjon for saksbehandlere i offentlig sektor

Kontaktinformasjon for arkivsektoren

Kontaktinformasjon for media

Kontaktinformasjon for privatarkiv

Andre henvendelser til Arkivverkets administrasjon (personal, økonomi o.l).

 

Telefonnummer til Arkivverket: 480 55 666.

Veiledningstelefonen er stengt mandag 6/4, tirsdag 7/4 og onsdag 8/4 i påskeuka.

Vi gir veiledning på telefon om arkivene i Riksarkivet og statsarkivene mandag–fredag kl. 12.00–14.30.

Over telefon kan du få råd og hjelp med enkle spørsmål. Du kan få enkel veiledning i bruk av Arkivportalen og Digitalarkivet. Trenger du hjelp til å finne enkeltopplysninger eller oppslag i kilder, ber vi deg benytte skjemaene under Våre tjenester

Sentralbordet er åpent i tidsrommet kl. 09.00-15.00 mandag–fredag for andre henvendelser.

Riksarkivet, statsarkivene og Samisk arkiv har lesesaler som er åpne for publikum. Les mer om adresser, åpningstider og hvordan du kan besøke våre lesesaler.

Arkivverkets felles postadresse er:

Arkivverket
Postboks 4013 Ullevål Stadion 
0806 Oslo

Unntak: Tidsskrifter, aviser, arkivmateriale, bestillinger m.m. som skal til statsarkiv utenfor Oslo eller Samisk arkiv, sendes til de ulike besøksadressene. Du finner en oversikt her.

Fakturaer til Arkivverket (org. nr. 961 181 399) skal sendes i elektronisk handelsformat (EHF). Alle fakturaer skal være merket med bestillers ID (1910xxxx).

For informasjon om EHF-faktura se: https://dfo.no/efb. Henvendelser vedrørende fakturaer rettes til okonomi@arkivverket.no.

Arkivverkets organisasjonsnummer: 961 181 399.