KONTOR_PA-403_47_3R

Kontakt oss

Slik kommer du i kontakt med Arkivverket.

Spørsmål til Arkivverket

Spør Arkivverket

forum.arkivverket.no gir vi svar på spørsmål om arkivene våre. Her kan du få veiledning om hvordan du kan finne fram til materiale i arkivene vi forvalter. Du kan også få hjelp til å bruke Digitalarkivet. Spørsmål og svar kan leses av alle.

Spørsmål på e-post

Hvis du trenger hjelp til oppslag i en konkret kilde fra arkivene, kan du skrive til oss på e-post: post@arkivverket.no.

Trenger du dokumentasjon på personlige rettigheter ber vi også om at du kontakter oss skriftlig. Det samme gjelder dersom du vil søke innsyn i taushetsbelagt materiale.

Før du skriver til oss, se om vi har laget en veiledning til temaet du er interessert i. I veiledningene står det informasjon om hva du kan forvente å finne i arkivene, og hva slags opplysninger vi trenger for å kunne hjelpe deg. 

Når får jeg svar?

I Arkivverkets tjenestepolitikk finner du mer informasjon om hvordan vi mottar og besvarer henvendelser fra brukerne våre.

Telefon

Telefonnummer til Arkivverket: 480 55 666.

Sentralbordet er åpent i tidsrommet kl. 09.00-15.00 hver dag.

Veiledning på telefon

Veiledningstelefonen til Riksarkivet og statsarkivene er åpen mandag–fredag 12.00–14.30. Telefonnummer: 480 55 666. 

Over telefon kan du få råd og hjelp med enkle spørsmål. Du kan få enkel veiledning i bruk av Arkivportalen og Digitalarkivet, men vi kan vi ikke hjelpe deg med å lete frem enkeltopplysninger. Vi kan heller ikke gjøre oppslag i annet arkivmateriale over telefon, og ber deg i så fall kontakte oss på e-post. 

Besøk oss

Riksarkivet, statsarkivene og Samisk arkiv har lesesaler som er åpne for publikum. Les mer om adresser, åpningstider og hvordan du kan besøke våre lesesaler.

Post

Arkivverkets felles postadresse er:

Arkivverket
Postboks 4013 Ullevål Stadion
0806 Oslo

Unntak: Tidsskrifter, aviser, arkivmateriale, bestillinger m.m. som skal til statsarkiv utenfor Oslo eller Samisk arkiv, sendes til de ulike besøksadressene. Du finner en oversikt her.

Fakturaadresse

Fakturaer til Arkivverket (org.nr 961 181 399) skal sendes i elektronisk handelsformat (EHF). Alle fakturaer skal være merket med bestillers ID (1910xxxx).

For informasjon om EHF-faktura se: https://dfo.no/efb. Henvendelser vedrørende fakturaer rettes til okonomi@arkivverket.no.

Organisasjonsnummer

Arkivverkets organisasjonsnummer: 961 181 399.