ENG
Tromsø lesesal

Statsarkivet i Tromsø

Velkommen til Statsarkivet i Tromsø. Arkivet dekker Troms, Finnmark og Svalbard. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

 

Besøksadresse

Huginbakken 18, 9019 Tromsø

Sommeren 2021: 

Arkivverkets lesesaler holder stengt uke 28, 29, 30 og 31 (12.07 tom. 08.08)

Vanlige åpningstider fra uke 32, dvs. mandag 09.08.

Åpningstider 

Mandag: 09.00 - 15.00          Vanlig åpent
Tirsdag: 09.00 - 12.00           Betjent av Arkiv Troms - Arkivmateriale fra Statsarkivet må være bestilt på forhånd!
Onsdag-fredag: Stengt

Vær oppmerksom på følgende tiltak:

  • Alle gjester må bruke antibac ved ankomst.
  • Alle gjester må registrere seg med navn og telefonnummer i resepsjonen.
  • Felles utstyr som PC og skannere kan ikke benyttes, men ta med eget kamera eller mobiltelefon til avfotografering.
  • Det er begrenset antall plasser for besøkende.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Hvis du har testet deg for korona må du vente til du har fått negativt prøvesvar før du oppsøker lesesalen.

Pga. smittevernsregler med 2 meters avstand har vi justert antall plasser på lesesalen. Vi har nå 8 plasser tilgjengelig for gjester. Merk at det derfor er mulig at lesesalen blir full – og du blir henvist til å komme igjen senere. Det er dessverre ikke mulig å bestille plass på forhånd. 

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Tromsø deler lesesal med Interkommunalt arkiv i Troms. Alle er velkomne på lesesalen. Der kan arkivene studeres nærmere og biblioteket fritt benyttes. Ved behov vil vi hjelpe til med å finne frem i arkivkataloger, arkivmateralet og litteratur. Vi ber om at besøkende gjør seg kjent med lesesalsreglementet og skriver seg inn i vår besøkprotokoll. 

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på forhånd og reserveres for videre bruk til annen dag. Bestilling kan gjøres ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Det må søkes spesielt om å bruke arkivmateriale som etter lov (offentlig arkiv) eller avtale (privatarkiv) er klausulert.

Vi har trådløst internett tilgjengelig i hele bygget.

Bibliotek

Statsarkivet i Tromsø har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Tromsø og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån), så bøkene kan kun brukes på vår lesesal. Vi låner heller ikke ut til - eller inn fra - andre biblioteker.

Spisekrok

I ekspedisjonsområdet finnes sitteplasser, garderobe, toalett og en vann- og kaffeautomat. Vi har ikke egen kantine, men det finnes flere kantiner på universitetsområdet.