ENG
Tromsø lesesal

Statsarkivet i Tromsø

Velkommen til Statsarkivet i Tromsø. Arkivet dekker Troms, Finnmark og Svalbard. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Besøksadresse

Huginbakken 18, 9019 Tromsø

Åpningstider

Mandag–torsdag kl. 09.00-15.00
Fredag stengt

Åpningstider 2020

Det vil komme endringer i åpningstidene

 

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Tromsø deler lesesal med Interkommunalt arkiv i Troms. Alle er velkomne på lesesalen. Der kan arkivene studeres nærmere og biblioteket fritt benyttes. Ved behov vil vi hjelpe til med å finne frem i arkivkataloger, arkivmateralet og litteratur. Vi ber om at besøkende gjør seg kjent med lesesalsreglementet og skriver seg inn i vår besøkprotokoll.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på forhånd og reserveres for videre bruk til annen dag. Bestilling kan gjøres ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Materiale som skal brukes tirsdag ettermiddag må være rekvirert før kl. 15 samme dag.

Det må søkes spesielt om å bruke arkivmateriale som etter lov (offentlig arkiv) eller avtale (privatarkiv) er klausulert.

Vi har trådløst internett tilgjengelig i hele bygget og to pc-er til bruk for lesesalgjestene.

Bibliotek

Statsarkivet i Tromsø har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Tromsø og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån), så bøkene kan kun brukes på vår lesesal. Vi låner heller ikke ut til - eller inn fra - andre biblioteker.

Forskerrom

Forskere som skal arbeide med f.eks. masteroppgave, doktoravhandling eller bygdebøker, og som trenger å arbeide med arkivmateriale over flere måneder, kan etter søknad få disponere et låsbart forskerkontor.

Det fins to slike rom bakerst i lesesalen. Arbeidstida blir da innenfor lesesalens åpningstid.

Spisekrok

I ekspedisjonsområdet finnes sitteplasser, garderobe, toalett og en vann- og kaffeautomat. Vi har ikke egen kantine, men det finnes flere kantiner på universitetsområdet.

Last ned

  • Lesesalsreglement Arkivverket mars 2019