ENG
SAKO nytt

Statsarkivet i Kristiansand

Velkommen til Statsarkivet i Kristiansand. Arkivet dekker Aust- og Vest-Agder. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Besøksadresse

Märthas vei 1, 4633 Kristiansand.

Åpningstider

Januar-april og september-november

Mandag, onsdag, torsdag kl. 09.00-15.00

Tirsdag kl. 09.00-18.00

Fredag stengt

Mai-august, desember

Mandag–torsdag 09.00-15.00

Fredag stengt.

Påske og jul

Påskeuka: Åpent 09.00-15.00 mandag og tirsdag, stengt onsdag.

Jul: Stengt 24.-31. desember

Arkivsaker som skal brukes etter kl. 15.00 tirsdager må forhåndsbestilles.

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Kristiansand har en lesesal med plass til 20 besøkende. Lesesalen er felles med Interkommunalt arkiv i Vest-Agder (IKAVA). Her kan du se arkivsaker fra statlige, kommunale og private instanser.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen.no, ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen i Kristiansand. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Om du bestiller på stedet vil det normalt ta 5-10 minutter å finne fram materialet. Lesesalsvakta kan bistå med generell veiledning, men eventuelle arkivundersøkelser må gjøres på egen hånd.

Lesesalen tilbyr også bibliotektjenester, trådløst nett og PC-er til bruk i arbeidet. Et digitalt kamera er tilgjengelig for avfotografering av arkivmateriale, men ta gjerne med eget kamera i tilfelle dette er opptatt. Minnepinne kan om ønskelig kjøpes i skranken.

Bibliotek

Statsarkivet i Kristiansand har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Kristiansand og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån), så bøkene kan kun brukes på vår lesesal. Vi låner heller ikke ut til - eller inn fra - andre biblioteker.

Forskerrom

Forskere som skal arbeide med f.eks. masteroppgave, doktoravhandling eller bygdebøker, og som trenger å arbeide med arkivmateriale over flere måneder, kan etter søknad få disponere et låsbart forskerkontor.

Det fins to slike rom bakerst i lesesalen. Arbeidstida blir da innenfor lesesalens åpningstid.

Spisekrok

I vestibylen - vegg i vegg med lesesalen - finner du en egen pausekrok hvor du kan ta gratis te, kaffe og kaldt vann. Der er det også kjøleskap hvor du kan oppbevare medbrakt mat og drikke.

Vi har ikke kantine med salg av mat. Nærmeste kantine og matbutikk finnes på Universitetet i Agder, 10-15 minutters gange fra arkivbygningen.

Last ned

  • Lesesalsreglement Arkivverket mai 2018
    243.2 KB