ENG
SAKO nytt

Statsarkivet i Kristiansand

Velkommen til Statsarkivet i Kristiansand. Arkivet dekker Agder fylke. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

 

Besøksadresse

Märthas vei 1, 4633 Kristiansand.

Sommeren 2021:

Sommeren 2021: Arkivverkets lesesaler holder stengt uke 28, 29, 30 og 31 (12. juli t.o.m. 8. august)

Vanlige åpningstider fra uke 32 (mandag 09.08)

Åpningstider

15. september - 14. mai

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag:  09.00 - 18.00
Onsdag: 09.00 - 15.00

15. mai - 14. september

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag:  09.00 - 15.00
Onsdag: 09.00 - 15.00

 

Vær oppmerksom på følgende koronatiltak:

  • Munnbind er påbudt.
  • Alle gjester må bruke antibac ved ankomst.
  • Alle gjester må registrere seg med navn og telefonnummer i resepsjonen.
  • Felles utstyr som PC og skannere kan ikke benyttes, men ta med eget kamera eller mobiltelefon til avfotografering.
  • Det er begrenset antall plasser for besøkende.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Hvis du har testet deg for korona må du vente til du har fått negativt prøvesvar før du oppsøker lesesalen

Pga. smittevernsregler med 2 meters avstand har vi justert antall plasser på lesesalen. Vi har nå 8 plasser tilgjengelig for gjester. Merk at det derfor er mulig at lesesalen blir full – og du blir henvist til å komme igjen senere. Det er dessverre ikke mulig å bestille plass på forhånd. 

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Kristiansand har en lesesal som høsten 2020 har plass til åtte besøkende. Lesesalen er felles med Interkommunalt arkiv i Vest-Agder (IKAVA). Her kan du se arkivsaker fra statlige, kommunale og private instanser.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen.no, ved personlig frammøte eller per e-post til lesesalen i Kristiansand. Oppgi mest mulig presis kildereferanse. E-posten skal ikke benyttes til forespørsler utover konkrete bestillinger til lesesal, benytt da istedet Arkivverkets henvendelsesskjema. Materiale som skal tas i bruk etter klokken 14.30 må forhåndsbestilles.

Lesesalsvakta kan bistå med generell veiledning, men eventuelle arkivundersøkelser må gjøres på egen hånd.

Bibliotek

Statsarkivet i Kristiansand har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Kristiansand og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån), så bøkene kan kun brukes på vår lesesal. Vi låner heller ikke ut til - eller inn fra - andre biblioteker.

Forskerrom

Forskere som skal arbeide med f.eks. masteroppgave, doktoravhandling eller bygdebøker, og som trenger å arbeide med arkivmateriale over flere måneder, kan etter søknad få disponere et låsbart forskerkontor. Arbeidstida blir da innenfor lesesalens åpningstid.

Spisekrok

I vestibylen - vegg i vegg med lesesalen - finner du en egen pausekrok hvor du kan forsyne deg med kaffe og te. Der er det også et kjøleskap hvor du kan oppbevare medbrakt mat og drikke.

Vi har ikke kantine med salg av mat. Nærmeste kantine og matbutikk finnes på Universitetet i Agder, 10-15 minutters gange fra arkivbygningen.