ENG
SAKO nytt

Statsarkivet i Kristiansand

Velkommen til Statsarkivet i Kristiansand. Arkivet dekker Agder fylke. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

 

Besøksadresse

Märthas vei 1, 4633 Kristiansand.

Åpningstider

Arkivverkets lesesaler er stengt inntil videre på grunn av koronasituasjonen. Les mer her.

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Kristiansand har en lesesal med plass til 20 besøkende. Lesesalen er felles med Interkommunalt arkiv i Vest-Agder (IKAVA). Her kan du se arkivsaker fra statlige, kommunale og private instanser.

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen.no eller ved personlig frammøte. Merk at materiale som skal brukes ved ankomst etter klokken 15, må forhåndsbestilles.

Om du bestiller på stedet vil det normalt ta 5-10 minutter å finne fram materialet. Lesesalsvakta kan bistå med generell veiledning, men eventuelle arkivundersøkelser må gjøres på egen hånd.

Lesesalen tilbyr også bibliotektjenester, trådløst nett og PC-er til bruk i arbeidet. En bokskanner er tilgjengelig for avfotografering av arkivmateriale. Denne forutsetter at man har en minnepinne, men en slik kan om ønskelig kjøpes i skranken. Ta gjerne med eget kamera i tilfelle bokskanneren er opptatt.

Bibliotek

Statsarkivet i Kristiansand har en omfattende boksamling, hvorav særlig litteratur med lokalhistorisk relevans er vektlagt. Her kan du søke i boksamlingen til både Statsarkivet i Kristiansand og Arkivverket for øvrig.

Merk at vi ikke tilbyr utlån (hjemlån), så bøkene kan kun brukes på vår lesesal. Vi låner heller ikke ut til - eller inn fra - andre biblioteker.

Forskerrom

Forskere som skal arbeide med f.eks. masteroppgave, doktoravhandling eller bygdebøker, og som trenger å arbeide med arkivmateriale over flere måneder, kan etter søknad få disponere et låsbart forskerkontor.

Det fins to slike rom bakerst i lesesalen. Arbeidstida blir da innenfor lesesalens åpningstid.

Spisekrok

I vestibylen - vegg i vegg med lesesalen - finner du en egen pausekrok hvor du kan forsyne deg med kaffe og te. Der er det også et kjøleskap hvor du kan oppbevare medbrakt mat og drikke.

Vi har ikke kantine med salg av mat. Nærmeste kantine og matbutikk finnes på Universitetet i Agder, 10-15 minutters gange fra arkivbygningen.

Last ned

  • Lesesalsreglement Arkivverket mars 2019