ENG
lesesal1

Statsarkivet i Stavanger

Velkommen til Statsarkivet i Stavanger. Arkivet dekker Rogaland. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

 

Besøksadresse

Arkivenes hus, Richard Johnsensgate 12, 4021 Stavanger.

Statsarkivet i Stavanger har flyttet til Arkivenes Hus på Ullandhaug, sammen med blant andre Interkommunalt arkiv i Rogaland og Stavanger Byarkiv.

Åpningstider

Arkivverkets lesesaler er stengt inntil videre på grunn av koronasituasjonen. Les mer her. Fra og med uke 34 har lesesalen ved Statsarkivet i Stavanger følgende åpningstider:

Mandag - fredag: 09.00 - 15.00
I oddetallsuker er det åpent til 19.00 på onsdager.

Viktig informasjon

Det skal gjennomføres vedlikeholdsarbeid i statsarkivets magasiner i perioden sommer 2019 til sommer 2020. Derfor vil enkelte av våre arkiver i perioder være utilgjengelige på lesesalen. Ta kontakt med lesealsvakten fra statsarkivet for mer detaljer. Vi beklager den ulempen dette måtte medføre.

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

  • Buss 6, 7 og X 60 fra Stavanger til busstopp (Oljedirektoratet)
  • Buss 6 fra Sandnes rutebilstasjon til busstopp (Oljedirektoratet)
  • Buss 7 fra Sola til busstopp (Oljedirektoratet)
  • Tog til Gausel eller Jåttå stasjon og fortsett videre med buss nr. 6.
  • Flybuss fra Sola flyplass til busstopp (Prof. Olav Hanssensvei)

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen.no, ved personlig fremmøte eller e-post til lesesalen i Stavanger. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Arkivsaker hentes i tidsrommet kl. 09.00-11.00 og 12.00-14.00.

Vær oppmerksom på at materiale som skal brukes på onsdag ettermiddag må være bestilt senest kl. 14.00. 

Lesesalen er felles med Interkommunalt Arkiv i Rogaland og Stavanger Byarkiv. Her kan du se arkivsaker fra statlige, kommunale og private instanser. Lesesal/bibliotek er delt i tre: stille lesesal, bibliotek og samtalerom. På stille lesesal finnes 12 plasser. Her finnes også et lysbord og et mikrokortapparat. På biblioteket er det 16 arbeidsplasser inkludert fire datamaskiner.

Biblioteket omfatter mer enn 10 000 titler inkludert Stavanger Byarkivs boksamling. Tyngdepunktet i samlingen ligger på historie/lokalhistorie, slektshistorie og arkivfag. Du kan søke i Arkivverkets felles bokbase. Bøker kan bare lånes til lesesalen, ikke ut av bygget.

På lesesalen finnes bokscanner til bruk for våre gjester.  Husk å ta med minnepinne

Kantine

Åpningstid kl. 10.30-12.30.

Last ned

  • Lesesalsreglement Arkivverket mars 2019