Lesesal Kongsberg

Statsarkivet i Kongsberg

Velkommen til Statsarkivet i Kongsberg. Arkivet dekker Buskerud, Vestfold og Telemark. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Besøksadresse

Frogs vei 44, 3611 Kongsberg

Åpningstider

1. oktober-30. april:

Mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00-15.00

tirsdag kl. 09.00 - 18.00

Fredag stengt

Åpent én lørdag i måneden – se vår felles arrangementskalender

Påsken 2018:

Mandag 26. mars kl. 09.00 - 15.00

Tirsdag 27. mars kl. 09.00 - 15.00

Onsdag 28. mars - stengt

1. mai- 31. august

Mandag-torsdag kl. 09.00-15.00
Fredag og lørdag stengt

På kveldsåpne dager vil lesesalen være bemannet av studenter etter kl. 14.45. Arkivfaglige spørsmål må derfor rettes til lesesalsvakten før dette.

Telefon

Telefonnummer til Arkivverket: 480 55 666.

Sentralbordet er åpent i tidsrommet kl. 09.00-15.00 hver dag.

Veiledning på telefon

Veiledningstelefonen til Riksarkivet og statsarkivene er åpen mandag–fredag 12.00–14.30. Telefonnummer: 480 55 666. 

Over telefon kan du få råd og hjelp med enkle spørsmål. Du kan få enkel veiledning i bruk av Arkivportalen og Digitalarkivet, men vi kan vi ikke hjelpe deg med å lete frem enkeltopplysninger. Vi kan heller ikke gjøre oppslag i annet arkivmateriale over telefon, og ber deg i så fall kontakte oss på e-post. 

Praktisk informasjon for besøkende

Det er ikke nødvendig å reservere lesesalsplass på forhånd.

Publikum har adgang til tre PC-er med internettilknytning og printer. Lesesalen har også trådløst nettverk som kan benyttes av gjester med medbrakt PC.

Arkivkataloger

Alle arkivene ved Statsarkivet i Kongsberg er registrert i Arkivportalen. Der finner du kataloger (innholdsfortegnelser) over arkivene. Ved hjelp av Arkivportalen kan du også bestille arkivsaker før du besøker oss på lesesalen.

Bibliotek

Publikum har også tilgang til statsarkivets boksamling på ca. 11 000 bind. Her finner man lokalhistorie, slektshistorie, generell historie, samt en rekke oppslagsverk som er nyttige for arkivbrukerne. Det er ikke anledning til hjemlån av bøker eller tidsskrifter.

Kopiering

Det er installert et kamera hvor du kan fotografere arkivmaterialet selv og enten skrive det ut på lesesalen eller lagre det på en medbragt minnepenn.

Forskerrom

Vi har tre forskerrom tilknyttet lesesalen og forskere kan søke om å disponere rommet.

Spisesal

Spiserommet benyttes i fellesskap av statsarkivets ansatte og lesesalens brukere. Her kan du nyte medbrakt niste. Det er selvbetjening av kaffe/te, mineralvann, sjokolade m.v. Husk kontanter.