ENG
Lesesal Kongsberg

Statsarkivet i Kongsberg

Velkommen til Statsarkivet i Kongsberg. Arkivet dekker Buskerud, Vestfold og Telemark. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Besøksadresse

Frogs vei 44, 3611 Kongsberg

Åpningstider

15. mai- 14. september:

Mandag-torsdag kl. 09.00-15.00
Fredag og lørdag stengt

15. september-14. mai:

Mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00-15.00

Tirsdag kl. 09.00 - 18.00.

Fredag stengt.

Åpent én lørdag i måneden – se vår felles arrangementskalender

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

Praktisk informasjon for besøkende

Det er ikke nødvendig å reservere lesesalsplass på forhånd.

Publikum har adgang til tre PC-er med internettilknytning og printer. Lesesalen har også trådløst nettverk som kan benyttes av gjester med medbrakt PC.

Bestille materiale

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen.no, ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen i Kongsberg. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Alle arkivene ved Statsarkivet i Kongsberg er registrert i Arkivportalen. Der finner du kataloger (innholdsfortegnelser) over arkivene.

Arkivsaker hentes i tidsrommet kl. 9.00-11.30 og 12.00-14.00. På de tirsdagene hvor det er åpent til kl. 18.00 er det henting fram til kl. 14.30. Arkivsaker som skal brukes etter det på tirsdager må forhåndsbestilles.

Bibliotek

Publikum har også tilgang til statsarkivets boksamling på ca. 11 000 bind. Her finner du lokalhistorie, slektshistorie, generell historie, samt en rekke oppslagsverk som er nyttige for arkivbrukerne. Det er ikke anledning til hjemlån av bøker eller tidsskrifter.

Kopiering

Det er installert et kamera hvor du kan fotografere arkivmaterialet selv og enten skrive det ut på lesesalen eller lagre det på en medbragt minnepenn.

Forskerrom

Vi har tre forskerrom tilknyttet lesesalen og forskere kan søke om å disponere rommet.

Spisesal

Spiserommet benyttes i fellesskap av statsarkivets ansatte og lesesalens brukere. Her kan du nyte medbrakt niste. Det er selvbetjening av kaffe og te. Husk kontanter.

Last ned

  • Lesesalsreglement Arkivverket mars 2019