Lesesal Kongsberg

Statsarkivet i Kongsberg

Velkommen til Statsarkivet i Kongsberg. Arkivet dekker Buskerud, Vestfold og Telemark. Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Besøksadresse

Frogs vei 44, 3611 Kongsberg

Åpningstider

1. september-30. april

Mandag, tirsdag og torsdag kl. 09.00-15.00

Onsdag kl. 09.00 - 19.00

Fredag stengt

Åpent én lørdag i måneden – se eget opplegg

1. mai- 31. august

Mandag-torsdag kl. 09.00-15.00
Fredag og lørdag stengt

På kveldsåpne dager vil lesesalen være bemannet av studenter etter kl. 14.45. Arkivfaglige spørsmål må derfor rettes til lesesalsvakten før dette.

Praktisk informasjon for besøkende

Det er ikke nødvendig å reservere lesesalsplass på forhånd.

Publikum har adgang til tre PC-er med internettilknytning og printer. Lesesalen har også trådløst nettverk som kan benyttes av gjester med medbrakt PC.

Arkivkataloger

Alle arkivene ved Statsarkivet i Kongsberg er registrert i Arkivportalen. Der finner du kataloger (innholdsfortegnelser) over arkivene. Ved hjelp av Arkivportalen kan du også bestille arkivsaker før du besøker oss på lesesalen.

Bibliotek

Publikum har også tilgang til statsarkivets boksamling på ca. 11 000 bind. Her finner man lokalhistorie, slektshistorie, generell historie, samt en rekke oppslagsverk som er nyttige for arkivbrukerne. Det er ikke anledning til hjemlån av bøker eller tidsskrifter.

Kopiering

Det er installert et kamera hvor du kan fotografere arkivmaterialet selv og enten skrive det ut på lesesalen eller lagre det på en medbragt minnepenn.

Forskerrom

Vi har tre forskerrom tilknyttet lesesalen og forskere kan søke om å disponere rommet.

Spisesal

Spiserommet benyttes i fellesskap av statsarkivets ansatte og lesesalens brukere. Her kan du nyte medbrakt niste. Det er selvbetjening av kaffe/te, mineralvann, sjokolade m.v. Husk kontanter.