ENG
Lesesal Kongsberg

Statsarkivet i Kongsberg

Velkommen til Statsarkivet i Kongsberg. Arkivet dekker de tidligere fylkene Buskerud (fra 1.1.2020 en del av Viken fylke), Vestfold og Telemark (fra 1.1.2020 Vestfold og Telemark fylke). Nedenfor finner du informasjon om adresse, åpningstider og andre praktiske opplysninger som er nyttige når du skal besøke oss.

Besøksadresse

Frogs vei 44, 3611 Kongsberg

Åpningstider:

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag:  09.00 - 15.00
Onsdag-fredag: Stengt

Følgende tirsdager er det langdag kl. 09.00 - 17.30:

28.09, 12.10, 26.10, 09.11. 23.11, 14.12

Vi minner også om at Arkivverket har et tilbud om skanning på forespørsel for profesjonelle brukere, les mer om dette tilbudet her. I tillegg vil forskere kunne bestille tilgang på forskercelle, les mer om dette tilbudet her.

Desember og jula 2021:

Lesesalene er stengt i uke 51 og 52 (Dvs. fra og med onsdag 15.12 og ut året)

Vær oppmerksom på følgende:

  • Alle gjester må registrere seg med navn og telefonnummer i resepsjonen.
  • Ha god håndhygiene.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk.
  • Hvis du har testet deg for korona må du vente til du har fått negativt prøvesvar før du oppsøker lesesalen.

Kontakt oss

Du kan kontakte Arkivverket hvis du har spørsmål eller trenger hjelp.

 

Praktisk informasjon for besøkende

Statsarkivet i Kongsberg har en lesesal med plass til 20 besøkende. Lesesalen er felles med IKA Kongsberg https://ikakongsberg.no/ . Her kan du se arkivsaker fra statlige, kommunale og private instanser. Det er ikke nødvendig å reservere lesesalsplass på forhånd.

Lesesalen har trådløst nettverk som kan benyttes av gjester med medbrakt PC.

Bestille materiale

Arkivsaker som skal brukes på lesesalen kan bestilles på Arkivportalen.no, ved personlig frammøte eller e-post til lesesalen i Kongsberg. Oppgi mest mulig korrekt kildereferanse.

Alle arkivene ved Statsarkivet i Kongsberg er registrert i Arkivportalen. Der finner du kataloger (innholdsfortegnelser) over arkivene.

Arkivsaker hentes i tidsrommet kl. 9.00-11.30 og 12.00-14.00. På de tirsdagene hvor det er åpent til kl. 17.30 er det henting fram til kl. 14.30. Arkivsaker som skal brukes etter det på tirsdager må forhåndsbestilles.

Bibliotek

Publikum har også tilgang til statsarkivets boksamling på ca. 11 000 bind. Her finner du lokalhistorie, slektshistorie, generell historie, samt en rekke oppslagsverk som er nyttige for arkivbrukerne. Det er ikke anledning til hjemlån av bøker eller tidsskrifter.

Kopiering

Det er tillatt å benytte felles kamera, PC-er og skanner, ta evt. med egen minnepenn. Bruk gjerne egen mobil eller kamera til avfotografering

Forskerrom

Vi har tre forskerrom tilknyttet lesesalen og forskere kan søke om tilgang her.

Spisesal

Ta gjerne med mat og drikke. Felles spiserom kan benyttes