ENG
Inga_Bolstad_i_Mo_i_Rana_AV_01120_Foto_Vegard_Breie(1)

2,7 millioner kroner mer til arkivtiltak

Arkivverket har fått flere midler til fordeling av spillemidlene. Nå øker Kulturdepartementet potten fra 12,3 millioner til 15 millioner kroner.

– Dette er en gladnyhet til hele arkivsektoren, sier riksarkivar Inga Bolstad, som fredag 3. mai mottok nyheten om at Kulturdepartementet gir Arkivverket 15 millioner kroner til utvikling av arkivsektoren.

Pengene kommer fra Norsk Tippings spilleoverskudd, og Arkivverket bruker sin del til å støtte utviklingstiltak som styrker sikring og tilgjengeliggjøring av samfunnets arkiver. Det er rift om tilskuddene, og i fjor mottok Arkivverket 76 søknader på til sammen 49,4 millioner kroner. 

– Hvert år gleder jeg meg til å se alle de gode ideene og prosjektene som sektoren bobler over av. I år blir det enda morsommere, fordi det det er mer penger til fordeling, sier Bolstad.

Alle resultater og erfaringer fra prosjektene vil fortløpende legges ut på Arkivverkets nettsider når prosjektene ferdigstilles. Formålet er at hele sektoren skal kunne lære av erfaringene som gjøres og hente inspirasjon til egen innsats.

Les mer om spillemidlene på regjeringen.no