ENG
Kulturarvåret_løven

Plakatutstilling om Kulturarvåret 2018

Vi lanserer nå en plakatutstilling som en del av markeringen av det europeiske kulturarvåret 2018. Plakatutstillingen blir å se på mange av landets folkebiblioteker, biblioteker på videregående skoler og ambassader i inn- og utland.

Utstillingen vises også i alle Arkivverkets lokasjoner, i Nasjonalbiblioteket og ute blant alle medlemmene til Kulturvernforbundet. 

Med plakatutstillingen ønsker vi å vise eksempler på hva mange oppfatter som typisk norsk, men som har innflytelse fra andre land – under slagordet ”Typisk norsk – ikke bare norsk”.Facebook

Hvorfor har vi en løve i riksvåpenet? Er alt ved bunaden norsk? Hvilke ingredienser i risengrynsgrøt er norske? Vet du svarene?

Kulturarvåret_typisk_norsk
Kulturarvåret_løven2
Kulturarvåret_stavkirke
Kulturarvåret_bondestue
Kulturarvåret_grøt

I det europeiske kulturarvåret ønsker vi å fortelle om hvordan norsk kulturarv har blitt til - og blir fremdeles til -  i møte med andre kulturer. Vi ønsker å stimulere folk til å utforske den rike og mangfoldige europeiske kulturarven, verdsette, kjenne og beskytte kulturarvens unike verdi. Og ikke minst reflektere over kulturarvens plass i våre liv.

Følg oss på Facebook og Instagram 

Det europeiske kulturarvåret 2018 i Norge er organisert som et samarbeidsprosjekt mellom Nasjonalbiblioteket, Riksantikvaren, Kulturvernforbundet, Kulturrådet og Arkivverket.