ENG
Nordisk arkivportal på nett

Lansering av Nordisk arkivportal

Den nye nettsiden Nordisk Arkivportal skal fastholde, styrke og utvikle de nordiske arkivvernenes samarbeide. Nordiskarkivportal.org er i full drift fra mars 2018.

Her vil du også finne Nordisk Arkivnyt i digital utgave. Nordisk Arkivnyt ble avviklet som tidsskrift i papirformat fra utgangen av 2017, og vil fra og med nr. 1, 2018, bli publisert på Nordisk Arkivportal. Arkivnyt vil inntil videre utkomme fire ganger årlig som før. 

I portalen kan du også lese eldre utgaver av Nordisk Arkivnyt.

Felles nettside

Beslutningen om å etablere Nordisk Arkivportal ble tatt i 2012. Bak prosjektet står riksarkivene i Norge, Danmark, Finland, Island og Sverige.

Nordisk Arkivportals formål er altså å fastholde, styrke og utvikle samarbeidet mellom de nordiske arkivene. Portalen skal legge til rette for kommunikasjon, samarbeid og kunnskapsdeling på tvers av organisasjonene. Nettstedet vil samle informasjon om det nordiske samarbeidet på ett sted slik at det blir synlig og enkelt tilgjengelig for ansatte i arkivene og andre interesserte brukere.

Nyheter, kalender og kunnskap

I tillegg til Nordisk Arkivnyt vil du i portalen finne nyheter og en kalender med informasjon om aktuelle evenementer, for eksempel Nordiske Arkivdage. Rapporter og referater fra blant annet Arkivenes Dag, Nordisk Arkivakademi og riksarkivarmøtene vil også bli løpende publisert i portalen. 

Nordisk Arkivportal vil også samle statistikk, benchmarking-rapporter og lignende faglige ressurser av fellesnordisk interesse. 

Redaksjon

Redaksjonen for Nordisk Arkivportal er den samme som for Nordisk Arkivnyt. Den enkelte landredaktør har ansvar for å publisere innhold fra sitt land. Seniorrådgiver Fredrik Larsen Lund fra det norske Arkivverket er hovedredaktør for innholdet i portalen, mens teknisk drift (webmaster) ligger hos Rigsarkivet i Danmark ved webansvarlig Katrine Bartram Reinert Nielsen. Se kontaktopplysninger.

Følg med!

Meld deg på nyhetsbrev så får du melding på e-mail med jevnlige oppdateringer fra Nordisk Arkivportal og Nordisk Arkivnyt.