ENG
Foto_Arkivverket_data

Foto: Arkivverket/BERRE.

Lansering av Arkivverket beta

Arkivverket etablerer en egen beta-side for utprøving av nye ideer, produkter og tjenester.

Alle virksomheter trenger innovasjon og evnen til å tilpasse seg et samfunn i endring. For å oppnå dette må vi utvikle nye produkter, utfordre etablert praksis og forbedre eksisterende løsninger. Det overordnede målet er bedre kvalitet i våre tjenester. Som et verktøy for å oppnå dette, lanserer vi Arkivverket beta.

Arkivverket beta etableres som en kommunikasjonskanal hvor etaten kan prøve ut nye ideer, få tilbakemeldinger fra ulike målgrupper og redusere utviklingstiden i pågående prosjekter. Vi mener utfordringene på arkivområdet i stadig større grad må løses gjennom tverrfaglig samarbeid. Vi har ikke hele fasiten på hva som er gode løsninger. Derfor leter vi etter svar både internt og eksternt.

Les også kronikken "Brukerdialog? La oss introdusere en realitetssjekk!" på Digi.no.

Tilbakemeldinger fra Arkivverket beta vil gi økt forståelse for samspillet mellom Arkivverkets rolle som kulturformidler og veileder for forvaltningen, og alle som skaper og bruker arkiv i hverdagen, og deres behov.

Å praktisere åpenhet og å lansere ideer tidlig i utviklingsprosessen medfører risiko for misforståelser. Det kan også føre til publisering av produkter og ideer som kanskje ikke er bærekraftige. Det er derfor viktig for oss å understreke at alt innhold på dette området fortsatt er under utvikling.

Vi tror likevel fordelene ved denne typen åpenhet er større enn mulige ulemper. Vi mener at en slik tilnærming kan styrke tilliten mellom innbyggere, publikum og forvaltning.

Første sak på Arkivverket Beta er referansemodell for arkiv. Referansemodellen i sin nåværende form er et utkast. Ved å dele denne som en beta-versjon håper vi å sette i gang en debatt, både internt og eksternt, om hva arkiv kan bety ved digitalisering, nå og i fremtiden. Referansemodellen vil bli revidert basert på tilbakemeldinger. 

Hjelp oss å bli bedre!