ENG
A007_C016_0504UY_001.R3D.16_49_32_22.Still001

Foto: Vegard Breie/Arkivverket

Arkivverket åpner lesesalene i august

Vi er glade for å informere om at våre lesesaler igjen åpner for publikum fra og med uke 34 (17-21. august), gitt at det ikke blir endringer i nasjonale helseråd i løpet av sommeren.

Vi vet at stengte lesesaler har konsekvenser for dem som trenger tilgang til arkivene, og mens vi har hatt stengt har vi forsøkt å finne alternative løsninger. Arkivverket har siden 3. juni hatt et tilbud om skanning på forespørsel, rettet mot forskere, studenter, forfattere og journalister med korte tidsfrister. Der det har vært nødvendig har vi gitt fysisk tilgang til materialet. Vi ser også at antall brukere av Digitalarkivet har vært rekordhøyt mens lesesalene har vært stengt, og vi synes det er flott at Norges befolkning har så stor appetitt på vår felles historie.  
 
Tilbudet om skanning på forespørsel ønsker vi å opprettholde og på sikt videreutvikle, og vi håper dette vil bli et godt alternativ til å komme fysisk på lesesalen. Dette tilbudet vil være redusert i sommer på grunn av ferieavvikling, men i godt begrunnede tilfeller kan vi gi fysisk tilgang til arkivmaterialet for den nevnte målgruppen fram til lesesalene åpner igjen. 

Velkommen tilbake på lesesalene over sommeren, med noen «koronatilpasninger»!