ENG
ledige-stillinger

Ledige stillinger

Ansatte i Arkivverket har et bredt spekter av kvalifikasjoner, og vi er kontinuerlig på jakt etter nye kollegaer som kan hjelpe oss å løse spennende oppgaver! Under finner du oversikt over stillingene vi har utlyst.

Vil du bli med på Norges største digitaliseringsprosjekt?

Arkivverkets samfunnsoppdrag er å bevare historien og gjøre den tilgjengelig, både i dag og for våre etterkommere. Arkivverket står nå midt i den største omstillingen i etatens historie. Vi er trolig landets største dataforvalter og vi driver med et av landets største digitaliseringsprosjekter.

For å klare det, i en digital tidsalder, trenger vi engasjerte og uredde medarbeidere som vil være med å utvikle nye selvbetjente løsninger, og bidra til å sikre demokrati, rettssikkerhet og kulturarv. Dette gir muligheter for spennende oppgaver og vi ser etter kollegaer med ulik kompetanse innenfor flere spennende fagområder. Vil du vite enda mer om hva vi jobber med, ta gjerne kontakt HR@arkivverket.no 

Har du lyst å bruke det du har lært på medieproduksjon/medieteknikk-studiet på vgs, og få muligheten til å ta fagbrev? Har du lyst å jobbe i en bedrift med spennende oppgaver innenfor streaming, film og foto? Da er du kanskje den vi leter etter!

Arkivverket skal fra høsten 2022 ta inn en lærling (læretid to år) innen medieteknikk. Oppstart august 2022.

Hvem er du?

Vi ønsker en engasjert lærling til Arkivverkets kommunikasjonsavdeling. Du liker å jobbe med filming, klipping, streaming og noe foto. Du er en som tar ansvar og gjennomfører det du har planlagt - og du er god til å samarbeide med andre.

Hva gjør du som lærling hos oss?

Som lærling vil du være med på det daglige arbeidet som skjer i kommunikasjonsstaben i Arkivverket.

Her vil du jobbe mye med:

 • planlegging av filmer/videoer (til sosiale medier, nettsider, konferanser)
 • filming
 • redigering av video
 • rigging av utstyr før filming og steaming
 • regi under streaming (allmøter, konferanser osv.)
 • avvikling av streamede arr.

Andre relevante oppgaver kan være:

 • foto
 • publisering på sosiale medier

Du vil lære å planlegge og sette ideene ut i livet. Du vil få jobbe ganske selvstendig, men vi gir deg oppgaver, opplæring og støtte. Du skal jobbe i vår kommunikasjonsstab, hvor vi er syv medarbeidere. En av dem er lærling som deg, men har vært her et år allerede. Dere vil jobbe mye sammen. Vi som jobber her har erfaring fra tv-produksjon, sosiale medier, journalistikk og generelt kommunikasjonsarbeid.
 

Hvis dette høres interessant ut, er du kanskje den vi ser etter?

Vi ser etter en motivert elev med følgende kvalifikasjoner:

 • Fullført og bestått medieproduksjon vg2 i medieteknikk (eller tilsvarende fra tidligere studieplan) innen høsten 2022
 • Interessert i å formidle gjennom levende bilder

Personlige egenskaper vi ser etter hos deg er:

 • Pålitelig og flink til å passe tida
 • Engasjert og interessert i faget
 • Gode samarbeidsevner
 • Kreativ og nysgjerrig

Hva får du som lærling i Arkivverket?

Som lærling hos oss får du delta i lærlingenettverket til OK stat www.okstat.no og dermed ta del i et lærlingsfellesskap med lærlinger som er i samme situasjon som deg. Vi kan videre tilby lønns- og arbeidsvilkår i henhold til Særavtale for lærlinger og lærekandidater i staten. Arbeidsoppgavene dine vil være varierte og dekke fagmålene i læreplanen din. Vi i Arkivverket setter pris på gode kollegaer og syntes samarbeid og trivsel på jobb er viktig. Vi kan derfor tilby en trivelig læreplass og god oppfølging på Sognsvann.

I Arkivverket jobber 340 ansatte, og vi har kontorer 10 steder i landet. Lærlingestillingen er på Oslokontoret.

Har du spørsmål? Da kan du ta kontakt med

Eirik på HR: eirgra@arkivverket.no, tel. 93 23 16 21

eller fagansvarlig i kommunikasjonsstaben, Anne-Grethe: anndan@arkivverket.no  tel 91 32 20 20.
 

Søknadsfrist: 17. juni eller så snart som mulig. 

Arkivverket tar vare på Norges arkiver, og det har vi gjort i 200 år. Vi har skikkelig gamle ting i kjelleren, som 1000 år gamle brev, og vi lagrer digitale data fra offentlige kontorer. Vi har noen medarbeidere som jobber med kunstig intelligens og IT-utvikling, og noen som er eksperter på Norges gamle historie. I Kommunikasjonstaben jobber vi med å vise fram hva de driver med, sånn at samfunnet skjønner hvorfor arkiv er viktig.

 

 

Arkivverket søker en selvdreven og initiativrik seniorrådgiver som ønsker å jobbe med strategi.

Du skal lede utvikling og implementering av Arkivverkets strategi, og sikre at organisasjonen er informert og involvert. Du blir ansvarlig for å utvikle strategiarbeidet, og trives med å jobbe etter smidige prinsipper. I denne rollen vil du være både prosessdriver og fagperson.

Lenke til stillingen i jobbnorge

Vil du bidra til den digitale endringsreisen i offentlig sektor? Vi leter etter en erfaren prosjektleder som kan styrke vårt fagmiljø og lede store og små utviklingstiltak hos Norges største dataforvalter. 
   
Arkivverket leverer et bredt spekter av tjenester og jobber med å utfordre de tradisjonelle prosjekttankene med smidig metodikk og produkttankesett. Bredden i oppgaver vil være stor, alt fra å gi samfunnet tilgang til data og informasjon på smartere og enklere digitale verktøy til organisasjons- og byggeprosjekter vil kunne ligge til denne rollen

 

Lenke til stillingen i jobbnorge

Arkivverket er på jakt etter deg som har lyst til å jobbe med utvikling og styring av porteføljen hos Norges største dataforvalter. Vi har nå behov for en rådgiver/seniorrådgiver som vil jobbe med oppstart av nye utviklingsaktiviteter og styring av pågående innovative tiltak. Hos oss vil du bidra til at behov blir til utviklingstiltak som leverer ulike løsninger og verktøy og du vil jobbe tett sammen med resten av vårt innovasjonsmiljø.

Lenke til stillingen i jobbnorge