ENG
BERR0319

Arkivverket tilstede på Arendalsuka

I samarbeid med Arkivforbundet, Kulturvernforbundet, Norsk Arkivråd, Slekt og Data og Kuben (Aust-Agder museum og Arkiv) arrangerer Arkivverket en debatt i Arendal bibliotek den 16. august i forbindelse med Arendalsuka.

Arkivverket har også invitert med noen eksterne gjester, blant annet redaksjonssjef Tone Donald i NRKs kulturavdeling, Shazad Rana, teknologidirektør i Microsoft Norge, samt politiker fra Aust-Agder, Ingelinn Gleditsch Lossius (FrP) for å diskutere arkivenes fremtid, muligheter og utfordringer sett i ulike perspektiv.

Alle paneldeltakerne vil ha en kort innledning før det åpnes opp for en diskusjon under overskriften; Dine tippoldebarn vil neppe finne deg – hvordan bevare vår digitale hukommelse? Etter debatten vil de fremmøtte både få delta i arkiv-quiz, arrangert av Kuben, samt få veiledning i å finne sin slekt fra Slekt og Data.

– Dette er første gangen vi deltar på Arendalsuka, så vi må lære og trekke erfaringer. Hensikten er både å få fremhevet arkiv som en viktig politisk sak og komme i kontakt med og ha dialog med politikere og andre sentrale personer, sier direktør for kommunikasjon og formidling, Trine Melgård.

– Vi håper selvfølgelig å få flest mulig relevante deltakere til vårt arrangement, men vet det er stor konkurranse om oppmerksomheten i Arendal disse dagene. Vi har et håp om at vårt litt originale innslag med en skuespiller som skal spille Henrik Wergeland på torget i Arendal, vil være et godt trekkplaster og at mange tenker de ikke vil gå glipp av en spennende arkivdebatt, sier Melgård.

Se brosjyre:

Banker ditt hjerte for arkiv - E-POST

Les også generalsekretær i Arkivforbundet, Kjetil Landrogs innlegg i Aftenposten 6. august der han skriver om den manglende satsingen på bevaring av digitalt skapte arkiver.