ENG
Digitaliseringskonferansen2020

UTSATT. Digitaliseringskonferansen

Arkivverket deltar med eget spor på Digitaliseringskonferansen. 

Type:
Arrangement
Når:
12. juni, 09:00 - 12:00
Hvor:
Thon Congress Gardermoen, Balder allé 2, 2060 Gardermoen , oslo

Digitaliseringskonferansen 2020 som var planlagt i juni er dessverre utsatt på ubestemt tid grunnet situasjonen rundt spredning av koronaviruset.

 

Arkivverket deltar med eget spor på Digitaliseringskonferansen
Digitaliseringskonferansen 2020 arrangeres torsdag 11. og fredag 12. juni på Thon Congress Gardermoen. Konferansen arrangeres av Digitaliseringsdirektoratet og er en årlig møteplass for ledere og alle som er opptatt av digitalisering i offentlig sektor.

Fullt program og påmelding 
 

Data er nasjonens DNA, økosystem for deling

Det er mange store og viktige livshendelser gjennom et liv som det offentlige må ha kontroll på og privatpersoner trenger tilgang til dokumentasjonen på. Livshendelsene skaper viktige data som trengs for rettsikkerhet, effektiv forvaltning og for å ta vare på vår historie, for fremtiden. Disse historiske dataene er på mange måter nasjonens digitale DNA. 

Samfunnet står også ovenfor noen store utfordringer i tiden fremover. Økonomiske utfordringer, en befolkning som blir eldre og det blir stadig færre til å ta seg av de gamle. Tilliten i befolkningen til det offentlige er under press. Det blir stadig vanskeligere å sikre at viktig historisk data blir tatt vare på, og at systemene som brukes i det offentlige snakker sammen. Men vi står også overfor store muligheter. Arkivverket er landets største dataforvalter, og gjennom Norges største digitaliseringsprosjekt ønsker vi både å sørge for sikker langtidslagring av data, som er en forutsetning for tillit, og gjøre dataene tilgjengelig for folk der de er. Ny teknologi og innovasjon skal sørge for at Norge får ett økosystem for alle data som skapes i offentlig sektor. Det kan bli et kinderegg som både sparer penger, sikrer tillit og gir verdiskapning basert på dataene.  
 

Program: 

Konferansier er Yrja Oftedahl

09.00 Velkommen
Inga Bolstad, riksarkivar, Arkivverket

09.15 Innhold publiseres senere

09.30 Innhold publiseres senere

09.50 Innhold publiseres senere

10.10 Raskere, sterkere, høyere: Hvorfor ansatte i offentlig sektor må ta seg selv i nakkeskinnet
Kristian Meisingset, litteraturviter, frilansskribent og samfunnsdebattant

10.30 PAUSE

11.00 Velkommen tilbake etter pause

11.00 Bruk eller misbruk - hvor går grensa?
Leonora Onarheim Bergsjø, PhD, er forsker, forfatter og samfunnsdebattant. Hun er ansatt ved Universitetet i Oslo, og leder NORDE, Norsk råd for digital etikk.

11.20 Sentraldatalagre er sårbart og komplekst. Desentralisering er lovende for utvikling av kunstig intelligens
Hilde Lovett, senior prosjektleder, Teknologirådet

11.40 Panelsamtale

12.00 Spor avsluttet