ENG
Digitaliseringskonferransen 2020 illustrasjon NY

Digitaliseringskonferansen

Hvorfor må vi lagre nasjonens digitale DNA – og hvordan gjør vi det? Møt han som laget Internett, og han som jobber med å lagre det.  

Type:
Arrangement
Når:
25. august, 09:00 - 14:00

Vi går gjennom en rekke livshendelser på veien fra vugge til grav, og alle genererer data som er viktige for rettsikkerhet og effektiv offentlig forvaltning. Disse dataene er nasjonens digitale DNA, og det er essensielt å bevare dem for ettertiden. Samtidig øker informasjonsmengden, og det blir stadig vanskeligere å sikre at alle beslutninger, vedtak og data bevares. Og hvordan skal vi få alle de offentlige systemene til å snakke sammen?  

Arkivverket forvalter nasjonens DNA. Gjennom landets største digitaliseringsprosjekt skal vi sørge for sikker langtidslagring av våre felles data. Vi skal også gjøre dem tilgjengelig for alle, uavhengig av tid og geografi.  

Ny teknologi og innovasjon står sentralt når vi skal lage ett økosystem for alle offentlige data, og løsningen vil bli et kinderegg som sparer penger, sikrer tillitt og gir verdiskapning.  

Riksarkivar Inga Bolstad deltar i hovedprogrammet under Digitaliseringskonferansen. I del 2 tar Arkivverket noen av disse problemstillingene videre. En av Internetts grunnleggere, Vint Cerf, snakker om hvorfor det er så viktig å lagre data - og hva som er faren hvis vi ikke klarer dette. Lederen av Internet Archives, som lagrer Internett (!), Jefferson Bailey, forteller hvorfor de flyttet serverne ut av USA da Trump ble president. I studio snakker politikeren, toppbyråkrater og tech-heads om utfordringene vi står overfor.  


Om Digitaliseringskonferansen

Digitaliseringskonferansen arrangeres av Digitaliseringsdirektoratet og er en årlig møteplass for ledere og alle som er opptatt av digitalisering i offentlig sektor. Årets konferanse gjennomføres som en digital konferanse 25. august.

Mer informasjon om konferansen og påmelding