Riksarkivet

Lenker

Hurtigrutemuseet i Stokmarknes
tar vare på hurtigrutas historie - med miljøutstillinger, gjenstander, fotografier, skipstegninger, dokumenter, malerier, båtmodeller og historiske filmer. Museet ble reåpnet i nytt lokale i 1999 av Dronning Sonja.

Ofotens og Vesteraalens Dampskibsselskab (OVDS)
er det fusjonerte selskapet av VDS og ODS fra 1987. Selskapet har rundt 1500 ansatte, og den største virksomhet er konsentrert rundt Hurtigruten hvor OVDS har 6 av 11 skip .

Riksantikvaren
har det statlige ansvaret for fartøyvernet i Norge. Det er i dag ca. 180 eldre fartøyer som har vernestatus gjennom frivillige avtaler.

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter
i Kristiansand er nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål. Mer enn 30 personer har sitt daglige virke ved senteret.

Norsk Veteranskibsklub
ble stiftet i 1964 for å skape interesse for fartøyvern, og spesielt for å bevare maskindrevne fartøyer fra dampskipstiden. Klubben eier i dag de to dampskipene "Børøysund" og "Styrbjørn".

D/S Hestmanden
ble bygget ved Laxevaags Maskin & Jernskibsbyggeri og levert til Vesteraalens Dampskibsselskab den 23. september 1911. Skipet er bevart av Norsk Veteranskibsklubb og restaureres ved Bredalsholmen.

Digitalarkivets julekalender 2003
inneholder et utvalg akvareller og tegninger med maritime motiver fra Nord-Norge, hentet fra arkivet etter Vesteraalens Dampskibsselskab (VDS).

Arkivportalen
omfatter katalogopplysninger om alt arkivmateriale som er tilgjengelig for bruk i Riksarkivet og statsarkivene. Her kan du søke frem "Vesteraalens Dampskibsselskab" og få frem hele arkivlisten.

Samkatalogen over privatarkiver
er en nasjonal database over arkiver som oppbevares i offentlige og private oppbevaringsinstitusjoner. Overordnete opplysninger om VDS-arkivet og andre privatarkiver vil kunne søkes frem her. F.eks. vil et søk på "Transport og kommunikasjon" under næringskategori gi deg 82 treff.