I samarbeid med Mesan og tre studenter fra Norges Informasjonstekniske Høgskole, har Arkivverket fått utviklet en app for mobil og nettbrett som gir en rask og enkel tilgang til de søkbare dataene tilgjengelig i Digitalarkivet.

Søket gjelder kun for personer og dekker alle transkriberte kilder som er publisert på de nye nettsidene til Digitalarkivet. Pr juli 2013 gjelder det folketellinger 1801-1910, unntatt 1875 og 1900, og kirkeboksdata. Mer data blir tilgjengelig etterhvert som vi publiserer data på nettsidene våre.

Du kan foreta et enkelt søk (skriv inn navn, årstall, sted ol. i en søkeboks) eller et avansert søk (spesifiserte felt hvor du legger inn fornavn, etternavn, bosted osv.). I trefflisten du får opp vil det være kortfattet informasjon, men du kan utvide visningen for hver person for å se mer data. For folketellingsdata vil du også få fram hvem andre som hørte til samme husholdet og for kirkeboksdata vil du få fram relaterte personer (foreldre, fadre, osv.). I app-en finner du mer informasjon.

Mesan og studentene som utviklet app-en benyttet HTML5 og har dermed sørget for at en løsning som passer alle plattformer og enheter. Løsningen er også tilgjengelig via ordinære nettsider: http://m.digitalarkivet.arkivverket.no/

App-en er gratis og kan lastes ned fra følgende steder: