Kunstforlaget Mittet & Co. A/S ble etablert i 1899 av Ingebrigt Mittet (1875-1950) og videreført og utbygd av hans to sønner Knut og Søren Mittet. Foruten ordinære kunstforlagartikler og barnebøker, har forlaget utgitt verdifull kunstlitteratur.
Mittet & Co. A/S er trolig Norges mest produktive postkortutgiver gjennom tidene og har utgitt kort av alle typer. (Ivar Ulvestad (red): Vennlig hilsen. Postkortets historie i Norge, Oslo1988).
I 1939 mottok Riksarkivet fra Mittet & Co A/S 265 negativ hvorav de aller fleste er glassplater. Temaene er den norske kongefamilien, kirker i Oslo (eksteriørbilder), Akershus festning, opptog på barnehjelpsdagen i 1906 og 1908 og avfotograferinger av noen av Edys byprospekter fra Norge.
Størstedelen av glassplatene fra Mittet & Co. A/S har vært utgangspunkt for postkort fra perioden 1905 til 1930-årene. I de første ti-årene av 1900-tallet nådde antall postkortforsendelser store høyder, og interessen for å samle på kort var svært utbredt. Den nye norske kongefamiliens medlemmer og opptredener ble derfor straks populære kortmotiv. Det var jo ellers en bildefattig tid.
.