Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten

Selskabet for Christiania Byes vel arbeidet med forskjønnelse av hovedstaden. Det ble plantet alléer langs flere av byens innfallsveier. Mange av disse eksisterer fortsatt. På grunn av 100 års jubileet i 1914 ønsket selskapet å oppgradere hager. Smakebiten underer en anmodning til Kristiania børskomitè om å lage en fyldigere hage til jubileet. Selskabet ønsker blomstrende planter og busker i den ytre børshave.

Dokumentet er henter fra en eske kalt propaganda (1914-1939). Arkivet består av 8,80 hyllemeter med korrespondanse, medlemsprotokoller, administrasjon, regnskap, legatsøknader, monumenter, parkanlegg og hager, propaganda og annet.

Selskabet for Christiania Byes vel ble stiftet i 1811, og var en del av den nasjonale strømning som førte fram til 1814. Initiativtakeren og den første formann var Niels Wulfsberg, grunnlegger av Morgenbladet. Henrik Wergeland deltok aktivt i foreningen.

Selskabet var ikke bare opptatt av byens utseende. Det var organisert i ulike avdelinger som hadde ansvar for skoler, utdeling av korn og brensel, byutvikling, håndverk og næringsliv, og omsorg for samfunnets ulykkelige og lidende..