Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten

Bloggen Historisk kokekunst tar utgangspunkt i en 300 år gammel kokebok som finnes i Riksarkivet.

Bloggen "Historisk kokekunst" er først og fremst en matblogg, der kokkelerende arkivarer prøver ut oppskriftene og lager moderne utgaver av dem. Samtidig får følgerne av bloggen innblikk i historie gjennom språk, skrift og rare ingredienser fra kokeboka.

Utgangspunkt er en 300 år gammel bok med en lang tittel: ”Familie-Stamrulle vedkommende Eliesonske, Ankerske, Collettske, Kiønigske m.m.m. Familier, fra Slutningen av 1600 til 1874 o.s.v.”.

På bloggen vil vi prøve ut de gamle oppskriftene som er nedtegnet i boka. Vil vi oppdage glemte smaksbomber? Finner vi historisk inspirasjon til vår egen tids hverdag og fest? Og først og fremst: lykkes vi i å følge anvisninger uten mål og vekt, med ingredienser og fremgangsmåter fra en fjern fortid? På bloggen gir vi deg originaloppskriftene slik de en gang ble nedtegnet, og dessuten oppskrifter med mål, vekt og metode tilpasset vår egen tid. Der vi støter på problemer, deler vi dem!

Den som følger bloggen, får se!

Følg også @kokekunst på Twitter for jevnlige oppdateringer!Siste innlegg på bloggen er:
.