Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten
Politirapport om Fipps skade

Politirapport 13. oktober 1931 s. 1 om at Notto Fipp ble påkjørt 11. oktober. (Statsarkivet i Kristiansand, Kristiansand politikammer, Politisak land 214/31, eske 724.)

Skisse påkjørsel av Fipp

Skisse av trafikkuhellsstedet der Notto Fipp ble påkjørt. (Statsarkivet i Kristiansand, Kristiansand politikammer, Politisak land 214/31, eske 724.)

Natt til søndag 11. oktober 1931 var Notto Fipp for siste gang på landeveien, på vei hjem til Senum fra en kompefest i Grendi i Bygland. Noen kjente kom samme vei i bil og stoppet for å spørre om han ville sitte på.

Rett bak kom en annen bil som måtte svinge unna for å unngå kollisjon, og Notto ble påkjørt. Han ble stygt skadet og døde 14. oktober på St. Josephs hospital i Kristiansand, 46 år gammel.

Gravferden fra Hornnes kirke en uke senere samlet en stor folkemengde og skulle være den største gravferden til da i Evje og Hornnes. Hele dalen sørget, og den avdøde ble minnet og hyllet - ikke bare for sine sportsprestasjoner, men også for sine menneskelige egenskaper..