Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten

Konas forklaring

Ifølge Inger kom mannen til hennes hjem og hadde med seg tre par sko til barna. Hun spurte mannen om han ikke visste at han ikke fikk lov til å komme dit. Da ble han sint og begynte å slå henne. Han siktet også med en revolver og sa at han ville skyte henne.

Revolver i arkivet

Revolveren er 10 cm lang. (Foto: Gabriel R. Castro, Statsarkivet i Kristiansand.)

Inger løp ned til stranda og ropte på naboen. Men Per kom etter og truet henne på ny med revolveren. Da naboen og Ingers bror kom, puttet Per revolveren i lomma. Inger sa til mannen sin at han kunne være rolig, for nå skulle de snart skilles. Men da sprang Per på henne igjen og slo henne i hodet. Ingers bror la straks mannen i bakken. Etter hvert ble Per rolig og dro hjem til sitt.

Inger forklarte til politiet at mannens hensikt var å true seg til legemlig omgang med henne. Hun forlangte nå at mannen ble tiltalt og satt i forvaring. Hun bodde alene med barna i huset, og det var langt til nærmeste nabo. Barna var vettskremte på grunn av farens oppførsel.


Mannens forklaring

Per forklarte at han hadde en årslønn på 1000 kr og betalte 780 kr årlig i underholdsbidrag til kona og barna. For ikke lenge siden fikk han en bot på 25 kr for ulovlig inntrengen i konas bolig.

Ifølge Per hadde kona blitt sint på ham straks han kom med skoene til barna. Han slo henne ikke. Revolveren hadde han med for å skremme mannen som Inger bodde sammen med, i tilfelle Per kom til å møte rivalen sin. Våpenet var i ustand, så det kunne ikke brukes. Det var heller ikke ladd. Og dessuten hadde han ikke vist kona revolveren eller truet eller siktet på henne.

Per forklarte også at Ingers bror hadde kjeftet på henne under episoden. Dette bekreftet Ingers bror til politiet. Han hadde kritisert søstera for at hun hadde et forhold utenfor ekteskapet..