Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten
Foto av Inger Helene Østberg

Inger Helen Østberg, ca. 1906-1910. Foto: Ragnvald Nyblin (Telemark museum).

I den gang Øvregate i Langesund var det nok stor glede, da endelig en liten pike kom til verden den 14. mars 1903. Foreldrene, tømmermester Ludvig Østberg og hustru, Birgitte Marie, var godt voksne og hadde allerede vært gift i snart halvannet år. Jenta fikk navnet Inger Helene, og ble døpt i slutten av mai, med stolte foreldre og nær familie til stede. 
 
Som enebarn, hos en relativt velstående familie, fikk trolig Inger Helene mye oppmerksomhet. Ludvig og Marie ble ikke velsignet med flere barn, og skjebnen skulle vise seg å være hard med den lille familien. Vinteren 1910 ble Inger Helene syk. Hun hadde fått difteri, en sykdom som dessverre var vanlig og fryktet på den tiden. Barnet hostet og hev etter pusten, til foreldrenes store fortvilelse. Alle råd og midler mot sykdommen ble ganske sikkert prøvd, men livet til den lille piken sto ikke til å redde. Hun døde fra dem den 7. februar 1910, ikke fullt syv år gammel. Ingrid Andrea, hennes tre år gamle kusine og datter av Maries bror Ole Mikkelsen, var også smittet av sykdommen og døde 13 dager senere.
 
Inger Helene ble foreviget hos fotograf Nyblin i Skien ved et par anledninger - både som ganske liten og litt større. Kanskje var bildene julepresanger til besteforeldre og nær familie, den gang som nå. 
 
Vi finner familien ved folketellingen i 1910. Ludvig Østberg oppholdt seg da i Amerika, men kom tilbake til Marie i Langesund. Paret levde i huset i Skougaardsgate 20 A hele livet. Ludvig – som ser ut til å ha vært en barnekjær mann – finnes blant annet avbildet hånd i hånd med en liten pike ved feiring av 17. mai en gang på slutten av 1930-tallet.

Fotokopi av dødsfallsoppføringen for Inger Helene Østberg.

Oppføringene for dødsfallet til både Inger Helene og Ingrid Andrea viser at de begge døde av difteri. Klokkerbok 6 for Langesund (1899-1918).

 
 .