Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten

I fangefortegnelsen fra Berg interneringsleir ser vi at Alexander Scharff og sønnene Jacob og Julius ankom leiren 28 oktober 1942. Dette skjedde bare 3 dager etter at Statspolitiet hadde sendt ut melding til alle politikamrene om at jødene skulle arresteres. Berg interneringsleir var opprettet tidligere på året i 1942 i forbindelse med den planlagte aksjonen mot jødene. De fleste av jødene ble etter kort tid transportert videre til konsentrasjonsleire i tyskokkuperte områder. Både Alexander Scharff og begge sønnene omkom i konsentrasjonsleiren i Auschwitz.

Fangefortegnelsen har foruten navn på fangene også opplysninger om yrke, bosted og fødselsår. Statsarkivet har foruten fangefortegnelsene fra Berg interneringsleir også fangeprotokoller fra ”ordinære” distrikts-, krets- og hjelpefengsler.

Etter krigen ble Berg først brukt som leir for personer mistenkt for landssvik. Senere ble institusjonen omgjort til fengsel; først som fengsel for unge lovbrytere, senere som kretsfengsel.

 

Fangefortegnelse for Berg interneringsleir

Arkiv: Berg interneringsleir, fangefortegnelse 1 (1942 - 1945).

 

Fangetallsbok for Berg interneringsleir

Berg interneringsleir, fangetallsbok 1..