Fortidens hemmeligheter

Velkommen til lørdagsåpen lesesal på Statsarkivet i Kongsberg!

Vi vil i tillegg til alle hverdager har åpen lesesal én lørdag i måneden, og disse lørdagene stiller vi med en godt bemannet og aktiv lesesal. Dette er et tilbud til alle som er interessert i slektsforskning og lokalhistorie, og vi oppfordrer spesielt nybegynnere til å ta seg en tur! 

Vi vil være behjelpelige med å finne fram arkivkilder i magasinet og vi kan også hjelpe til med å tyde gotisk skrift. Statsarkivet har arkiver fra Buskerud, Vestfold og Telemark, men det er ingen grunn til å bli hjemme selv om du ikke har slekt i området. Vi har nemlig inngått et samarbeid med DIS-Kongsberg, som vil ha representanter til stede som kan hjelpe til med søking i forskjellige kilder på nett.

Dersom du vil ha starthjelp til slektsforskning, anbefaler vi at du har opplysninger om personer så langt tilbake som til før 1930-tallet.

Vi har valgt ut noen spennende temaer for hver lørdag, og vi viser fram noen relevante eksempler innenfor disse temaene. Men du vil selvfølgelig også kunne få svar på andre ting.

Ta gjerne med egen pc, vi har trådløst nettverk!

  Program høsten 2015
Dato Tema
5. september Landssviksaker - hva kan du finne i statsarkivene. Innlegg kl. 11.
3. oktober Hvordan lære seg gotisk
7. november Branntakster - gamle bygningsbeskrivelser
5. desember Skipsfart

Det er åpent 10-14, og gratis kjeks og kaffe. Velkommen til hyggelige og sosiale dager!