Hold ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske. MAC-brukere holder cmd-tasten istedet for Ctrl-tasten

På side eldre dager ble Fredrikke rammet av sykdom, og benyttet anledningen til å nedtegne og utgi familien Rynnings slektshistorie i bokform. Det banebrytende var at hun tok med kvinnelige slektsgrener i tillegg til de mannlige, og boken ble med dette et pionerarbeide innen slektsgranskningen. Fredrikke utga også en diktbok, samt mange sanger  - blant dem den ”forrige” Hamarsangen. Og i motsetning til sin mor i generasjonen før, utga hun bøkene under sitt eget navn.

Fredrikke til hest, foto fra Hedmarksmuseets fotosamling.

Fredrikke til hest, foto fra Hedmarksmuseets fotosamling.

Med denne utstillingen forsøker vi å få Fredrikkes innsats og samfunnsengasjement fram i lyset, og arbeidet er en del av prosjektet ”De første 100” på lokalhistoriewiki.no. Målet med prosjektet er å skaffe så mye interessant informasjon som mulig om en gruppe kvinner som virkelig var pionerer i politisk deltakelse landet rundt; de første ca 100 kvinnelige kommunestyrerepresentantene, valgt i 1901, 12 år før alle kvinner fikk stemmerett til stortingsvalg..